“Sgt. Pepper´s – 50 Aniversario” a beneficio de la “Joven Orquesta Rotaria de Mallorca”.

El pasado 13 de Junio de 2017 celebramos un acto con el objetivo de recaudar fondos para la creación de la “Joven Orquesta Rotaria de Mallorca”. Aunque el proyecto está liderado por nuestro club, para este acto contamos con la participación del Cercle d´Economia de Mallorca y del RC Palma Almudaina, y consistió en una audición guiada para conmemorar el 50 aniversario de la publicación del disco Sgt. Pepper´s de The Beatles. Esperamos que esta sea la primera de otras actividades encaminadas a financiar la puesta en marcha de la JORM.

Adjuntamos nota de prensa publicada por el Cercle d´Economia:

 

EL SERGENT PEPPER’S DELS BEATLES CELEBRA EL SEU 50È ANIVERSARI AMB L’AUDICIÓ GUIADA DE JOSEP FERRER.

El Cercle d’Economia de Mallorca, ha volgut celebrar els 50 anys del mític disc de The BeatlesSargent Pepper’s, amb una audició guiada explicativa de Josep Ferrer. Un acte que comença a esdevenir imprescindible per entendre i disfrutar de la música amb motiu de l’efemèride.
Amb el saló d’actes del Centre de Cultura Sa Nostra de gom a gom, Ferrer ha donat el sus a la vetllada com comencen els concerts en directe: amb una explosió de ritme. Sobtadament, la cançó Good Vibrations ha sonat la primera, fent que el públic no pogués evitar moure els peus. Josep Ferrer introduïa així les primeres anècdotes amb aquest tema dels Beach Boys, un grup que va fer la competència als Beatles, complementant-se i influenciant-se a la par.
Progressivament, Josep Ferrer ha anat desgranant els èxits d’un disc que ha mantingut la seva vigència i demanda en el mercat, ja que va causar un gran impacte en la cultura musical occidental del segle XX.
L’audició ha comptat també amb el suport del Rotary Club Palma Junípero Serra i el Rotary Club Palma Almudaina i els donatius dels assistents es destinaran a fer una primera passa per finançar la creació d’una orquestra de joves músics que han finalitzat els estudis de música.
El president del CERCLE, Andreu Rotger, qui ha introduït l’acte, ha recordat els presents l’esperit i objectius del CERCLE sempre compromès en la contribució i organització d’actes d’interès cultural i social

Josep Ferrer ha estat l´encarregat de conduir l´audició amb un interessant anàlisi sobre la història del disc. Des de la inspiració de cadascú dels membres del grup i les influències que varen rebre d´altres autors, així com pinzellades pròpies de l´època. També ha repassat els títols de les cançons i les curiositats sobre el disseny de la portada i els seus protagonistes.

 

 

Deja una respuesta